Thaise mosselen (2 personen)
Aantal personen: 2
Ingrediënten
2 kg mosselen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olie
½ eetlepel Thaise rode currypasta
1 zakje santen (ingedikte kokosmelk, 30 g)
2 eetlepels verse korianderblaadjes
Bereiden
- Was de mosselen onder koud stromend water.
- Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg.
- Pel en snipper de ui.
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd de bleekselderij in stukjes.
- Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta ca. 2 minuten aan.
- Leg de mosselen erop.
- Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen ca. 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan.
- Schep de mosselen in twee grote wijde kommen.
- Roer de santen door het kookvocht en laat dit 1 minuut binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.
Wijntip
De Thaise keuken is kruidig en vol van smaak maar tegelijkertijd ook licht. Die kenmerken hebben sommige wijnen, zoals de Pinot Gris, uit de Alsace ook. Deze wijn heeft vaak een klein zoetje in de smaak waardoor hij goed bij wat meer pittige gerechten past.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gebakken forelfilet met witlof, grove mosterd en CarlsbergElephant
Griet in bier
Scholfilets
Mediterrane mosselen met koriander en limoen
Eierkoeken metgarnalen